de Professionele compressor 

 

Een compressor wordt gebruikt om hoge druk beschiktbaar te krijgen. Een compressor zuigt lucht aan, perst deze samen, en via een luchtslang verlaat de luchtdruk het apparaat. Het doel van een compressor is dus om lucht samen te persen. Dit proces gebeurt middels zuigers of schroeven. Er zijn namelijk zuigercompressoren en schroefcompressoren. Een schroefcompressor levert meestal de meeste lucht. De samengeperste lucht in de tank van de compressor heeft een druk van 6 bar tot wel 30 bar. De lucht die onder druk is gebracht wordt afgegeven en in de tank opgeslagen. De tank fungeert als een buffer van lucht. Een compressor beschikt vaak over één of twee uitgangen, waar u een persluchtslang op kunt aansluiten. De koppeling waarin u deze luchtslang kunt vastklikken is zo ontwikkeld dat er geen lucht uit kan stromen wanneer er geen slang is aangelosten.
Aan het andere uiteinde van de luchtslang uw tacker of ander luchtgereedschap aansluiten. Ieder luchtgereedschap stelt andere eisen aan de compressor. Vooral de druk en de benodigde hoeveelheid lucht (in liter per minuut) verschillen sterk. Zodra u lucht van de compressor gebruikt, zal de druk in de ketel dalen. Bij een vastgestelde onderdruk zal de compressor aanslaan en de tank weer vullen. Bij de juiste compressor voor uw werkzaamheden kunt u continu doorwerken. Als het luchtgereedschap meer lucht afneemt dan de compressor kan leveren, zal de tank uiteindelijk leeg raken en dient u de compressor de tijd te geven om de tank weer te vullen.

 

de juiste compressor bij uw tacker

 

De keuze van compressor is voor veel mensen lastig. Immers de één wil met een kleine minibradtacker werken terwijl de ander met twee zware rolnageltackers op één compressor wil werken. Het is altijd van belang om na te gaan hoeveel lucht een tacker per schot verbruikt en hoeveel en hoe snel u achter elkaar wilt schieten met uw tacker.
Als u hiervan een goed beeld hebt kunnen wij voor u vaststellen welke compressor geschikt voor u zal zijn.
Als u hier klikt vint u een overzicht van ons assortiment compressoren.
Voor vragen en verdere informatie over welke compressor voor uw toepassing het meest geschikt is, staan wij u graag te woord.