Informatie over Handtackers


Hilbrink Hechttechniek heeft een uitgebreid assortiment handtackers. Deze handtackers zijn geschikt voor intensief gebruik op de professionele markt.
Voor bepaalde toepassingen is een dergelijke tacker of handslagtacker een uitstekende oplossing. De afweging, wel of niet pneumatisch schieten, de frequentie ed. zal bepalend zijn bij die keuze. Wilt u dakfolie op hout vastnieten of meubels stofferen? Of wilt u een dak isoleren waarbij geen elektriciteit of gebruik van compressor mogelijk is, dan is een handtacker de beste oplossing. Met een handtacker kunt u gemakkelijk ter plaatse het materiaal vast nieten zonder hiervoor een compressor of electriciteit nodig te hebben. Het vergt meer kracht en arbeid om te nieten met een handslagtacker echter brengt deze manier van bevestigen grote voordelen met zich mee. Mocht u in onze webshop niet het gewenste product vinden, dan kunt u contact met ons opnemen middels onderstaande gegevens.

Werken met de handtacker


Bent u zelf handig en wilt u bijvoorbeeld een stoel opnieuw gaan stofferen. Dan kunt u veel tijd en inspanning besparen door met een handtacker te gaan werken. Als u een leuk stoeltje heeft dat altijd bij opa en oma stond en dat u laatst gekregen heeft en wilt opvrolijken met een nieuw stofje. Het is een leuk stoeltje maar misschien wel heel erg versleten. U kunt het natuurlijk ook naar een stoffeerder brengen en het laten herstofferen. Maar dat is erg kostbaar. Waarom gaat u de uitdaging niet eens aan om het zelf te stofferen? Vooropgesteld dat u geen twee linkerhanden hebt en in het bezit bent van een handtacker, dan kunt u meer dan u denkt.
 

Het juiste gereedschap


Belangrijk is dat u het juiste gereedschap heeft. Het meeste stoffeerdersgereedschap kunt u niet in de winkel kopen. In onze webshop vind u een uitgebreid overzicht van een gewone handtacker tot pneumatische nietpistolen.
Bekijk eerst eens goed hoe de stoel in elkaar zit. U krijgt dan al een idee van de volgorde waarin u de verschillende delen van de stoel moet stofferen.

Professioneel stofferen


Maak foto`s van de stoel die u wilt gaan stofferen. Dit is handig om van tevoren te gaan doen want u zult merken dat, als de stoel eenmaal is ontdaan van de oude stof, u op een gegeven moment gaat twijfelen hoe iets nu precies gezeten heeft. Het is makkelijk als u dan terug kunt vallen op de foto’s die u heeft gemaakt.

Maak voorzichtig de oude stoffering los en zorg ervoor dat u geen beschadigingen maakt aan het houtwerk. Maak een aantekening hoe de stof heeft gezeten op de lastige plaatsen. Denk niet:  Ach dat weet ik straks toch nog wel.  Als erin uw werk door wat voor reden dan ook vertraging komt, dan weet u het na een paar weken echt niet meer.
U maakt eerst de onderkant los, dan de achterrug, daarna de buitenkant van de armen (dit is vaak één geheel met de achterrug), dan de voorkant van de rug en de binnenkant van de armen. Als laatste maakt u de zitting los.

De ondergrond


Bekijk vervolgens of de ondergrond nog goed is. Zo niet, vervang dan het schuim of eventueel ander materiaal.
Op basis van de oude stukken stof knipt u de nieuwe stof af. Houd u dan wel rekening met patronen, vormen en figuren.
Bedenk dat u genoeg stof moet hebben om houvast te hebben als u aan de stof moet trekken om het strak te krijgen. Dit teveel aan stof kunt u er bij de afwerking weer afknippen.
Neem overigens voor uw eerste zelf te stofferen stoel nooit een ruit of een streep, maar het liefst een effen stof. Dit is veel gemakkelijker.
Nu zet u de stof weer vast in de omgekeerde volgorde waarin u het eraf gehaald hebt. Gebruik een goede tacker, en nieten van 8 mm, eventueel bij dunne stof nieten van 6 mm.
Het klinkt eenvoudiger dan het misschien is, maar als u goed gekeken hebt hoe alles zat en u heeft wat geduld en een goede handtacker, dan gaat het lukken.